Skip to main content

Lummen VV - U9A

zondag 24 oktober 2021

Na de 13-8 thuisoverwinning in september, had trainer Younes zijn ploeg klaargestoomd voor deze uitmatch in Lummen. De zon stond laag, de moraal was hoog, de supporters stonden scherp, iedereen klaar voor een voormiddag topvoetbal.

De match start geanimeerd: hoge bal Lummen binnendoor die Quinn met de hand stopt, bewust of onbewust, dat laten we in het midden. De vrije trap wordt mooi gered door Juul, onze doelman. Jammer genoeg kan Lummen daarna wel scoren: 1-0. We laten het niet aan ons hart komen en blijven druk naar voren zetten. Schoten van Axl, Isaac en Juul missen het kader of vinden de keeper op hun weg. Quinn kan de ban breken met een strak afstandsschot: 1-1.

Jammer genoeg kunnen we de controle niet houden en leidt balverlies een sterke periode van Lummen in: de thuisploeg loopt uit tot 4-1 in het eerste kwart.

Na de 5-1 van Lummen, kan Axl doorbreken op rechts en de bal mooi onder de doelman punteren: 5-2. We klampen aan. Jammer genoeg worden onze spelers dit kwart te erg verblind door de zon en vallen de doelpunten als vliegen: balverlies en foute terugspeelpasses worden afgestraft. Lummen loopt met goed spel uit tot 9-2. Axl kan nog milderen tot 9-3 maar nadien worden pogingen van Christiaan en Miel afgeblokt. We gaan rusten met 10-3.

Tijd voor bezinning. Coach Younes zet zijn troepen op scherp voor het vervolg. Het derde kwart moet beter. Met de vocale steun van de supporters knalt Quinn de bal hard tegen de netten, netjes gekopieerd door Isaac met een strakke trap: 10-5. Zou het dan toch nog lukken?

Hogerop blijft verder drukken en mooi voetbal op de mat brengen. De zon schijnt nu in de ogen van de tegenstander: Quinn met de 10-6, Isaac met de 10-7 en Christiaan met de 10-8. Axl kan niet achterblijven en laat iedereen hopen op een gelijkspel, of misschien wel meer: 10-9!

Een mooie bal van Quinn binnendoor wordt jammer genoeg net gemist door Michaël, en Quinn besluit na een knappe dribbel op de doelman. De gelijkmaker hangt in de lucht. Kristiaan, Sean en Juul blijven het spel verdelen en hun spitsen lanceren.

Jammer keert een afstandsschot van Lummen de situatie helemaal om: 11-9 ipv 10-10. Lummen voelt de overwinning en prikt de 12-9 binnen. Miel brengt de supporters in extase met de bal van de wedstrijd: steekpasje vanop de uitlijn naar Axel die binnenduwt. De tijd tikt genadeloos verder en Lummen kan na balverlies de eindstand op het bord brengen: 13-10.

Coach Younes kan terugkijken op een goeie en leerrijke wedstrijd: we onthouden vooral het enthousiasme en doelpuntenfestival van het derde kwart en de inzet van begin tot einde. Een dikke proficiat aan de coach en de spelers van de U9 A!